Održana konferencija "Participativno budžetiranje - zašto i kako? Hrvatska i europska iskustva"

U organizaciji Zelene Istre se od 7. do 9. prosinca 2016. u Zagrebu održala konferencija “Participativno budžetiranje - zašto i kako? Hrvatska i europska iskustva”. Konferencija je osmišljena i realizirana u okviru projekta “Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun” kojeg provodi Zelena Istra, financira Europska unija kroz program IPA 2011 “Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj”, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program konferencije privukao je pozornost više od 50 predstavnika udruga civilnog društva i tijela javnih vlasti, koji su se okupili u Hotelu International, gdje su dobili priliku upoznati se sa dobrim primjerima participativnih praksi u Hrvatskoj i Europi te s pravnim i regulatornim kontekstom nacionalnog i lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, ali i čuti dobra, ali i ona manje dobra iskustva u provođenju ovog projekta.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti nazočiti konferenciji, a zainteresirani su za obrađivane teme, u iščekivanju nešto iscrpnijeg izvještaja, objavljujemo prezentacije s održanih predavanja, koje možete preuzeti ovdje.